Mit csinálj az őszi szünetben, ha unatkozol?

Sziasztok! Az őszi szünetben gyakran előfordulhat, hogy ránk tör az unalom, épp ezért összegyűjtöttem nektek pár olyan tevékenységet, amellyel az őszi unalom pikk-pakk elűzhető!

Tarts velem!

fullsizerender_1_1.jpg1. Készítsd el a Starbucks Pumpkin Spice Lattenak az otthoni verzióját, ami nemcsak, hogy olcsóbb, de sokak véleménye szerint még finomabb is! Én Karin Dragos videóját követve fogom kipróbálni, ha Titeket is érdekel az elkészítése, akkor a linkre kattintva nézhetitek meg a videót.

2. Szerintem a szünetben a Halloweeni hagyomány, a tökfaragás sem maradhat el. Vedd elő a kreativitásod, és alkoss egy tetszőleges töklámpást.  Utána garantáltan téged is magával ragad a Halloween varázslatos hangulata. :)

halloween-pumpkin-pictures.jpg

3. Ősszel, amikor a fák levelei gyönyörű színekbe borulnak, mindig nagy élmény egy séta a szabadban.  Te se hagyd ki! Sétáltasd meg a kutyádat, menj el a családoddal vagy barátaiddal sétálni. A friss levegő egészséges és kitisztítja a fejed!

forest-autumn-road-peaceful-great-walk-path-amazing-orange-park-alley-fall-woods-cool-scenery-leaves-grass-photography-golden-tree-landscape-colors-wallpaper-wide.jpg

4. Keresd elő a pihe-puha őszi pulcsijaidat, és válogasd össze, hogy mivel mutatnak jól. A szünetben, amikor kicsit több időnk van, érdemes kicsit kísérletezni a ruhatárunkkal, kipróbálni több összeállítást. Ha közben még zenét is hallgatunk, akkor a jó kedvünkről is gondoskodunk!
dscn2653.JPG

5. Ha már a zenénél járunk, akkor be kell valljam, hogy nekem az egyik kedvenc elfoglaltságom a lejátszási listák összeállítása, hiszen olyan egyszerű.  Csak keresd ki a kedvenc slágereidet és helyezd őket egy mappába. Ha van kedved, külön kreálhatsz egy listát reggelre, ami megalapozza  kedved, és egyet estére, ami levezeti a napod. Az egészben a  legjobb, hogy midet a saját ízlésed szerint hozhatod létre.

fall-music-festvial.jpeg

6. Ha szeretnéd feldobni kicsit a szobád, otthonod, akkor pár DIY – ötlettel ezt könnyedén megoldhatod.  Óriási változást nyújthat az is, ha egyszerűen csak kicseréled az ágyhuzatod és a párnáidat ősziekre. Egyáltalán nem szükséges az összes díszpárnádat lecserélni, hanem például a nyári jellegűeket egy őszire lecserélni, esetleg egyszínűre váltani. Ha DIY- ötleteket keresel őszre, akkor ide kattintva találhatsz párat.

dscn9726_1_1.JPG

2377901_pumpk6114_0.jpg

7. Ha szeretsz fotózni, akkor pár műlevéllel (vagy, akár igaziakkal), esetleg halloweeni tökökkel csodás, saját „fotózásokat” csinálhatsz a barátaiddal, családoddal! Így szuper közös képeitek születhetnek, és búcsút inthettek az unalomnak is!

fullsizerender_1_1.jpg

8. Ha már levelek, akkor levélkupac. Szerintem az ember sosem lehet túl idős, ahhoz, hogy egy nagy levélkupacba beleugorjon. (Egy ilyen lehetőséget kár lenne kihagyni, nem igaz?) Felszabadító érzés a gyerekkori tevékenységek megismétlése, és a jó szórakozás is garantált.

jump_in_6_creative_ways_to_play_in_a_giant_pile_of_leaves_jumping_into_leaves.jpg

9. Próbálj ki új recepteket, készíts halloweeni finomságokat, muffinokat stb. A pinteresten sok egyszerű és egyben nagyszerű, képekkel illusztrált receptet találhatsz. Szerintem érdemes megnézni.

kim-_table-_close_up.jpg

10. A szünetben a filmezés sem maradhat el. Kuckózz be egy kis forró csokival (jó sok tejszínhabbal) egy selymes takaróval és nézd meg a kedvenc vígjátékaidat, rajzfilmjeidet. Ha szereted a horrorokat, akkor a halloweennél nem is találhatsz jobb alkalmat a megnézésükre!
dscn2661.JPG

11. Egy egyszerű módja az őszi hangulat bevitelének a mindennapokba, ha a háttérképeinket is őszire állítjuk át. Oltári háttérképeket találhatunk a Tumblr alkalmazásban vagy Google-on stb.

fall-wallpaper-15881-16367-hd-wallpapers.jpg

pumpkin-spice-lattes.jpg

12. Számomra ősszel az égősorok és a gyertyák kihagyhatatlanok. Egy egyedi hangulatot varázsolnak az otthonunkba, arról nem is beszélve, hogy milyen szuper illatot! Mellesleg külön kaphatóak őszi gyertyák, amelyek az őszi illataival édesítik a kedvünket.

dscn2642.JPG

13. Ragadjuk meg az alkalmat, és társasjátékozzunk kicsit. Ilyenkor előkerülhetnek a kedvenc családi kártyák, társasjátékok és közben egy bögre forró csokit is kár lenne kihagyni. (Nektek melyik a kedvenc társasjátékotok? Az enyém a Catan telepesei játék)

catan_0_0.jpg

14. Ahogy kicsit hűvösebbre fordul az idő egy forró fürdő nagyszerű lehet. Gyújts meg pár gyertyát, használj egy fürdőbombát vagy, ha van kedved készíts egyet és már kezdődhet is a me time.

108ebcc269a46ed99ac1ad7228bed887--pink-baths-lush-bath.jpg

606163cb2b0231b41ba916b68b8df5fe.jpg

15. Ha szereted az esőt, akkor esős időben kuckózz be egy ablakhoz, pár takaróval , egy könyvvel vagy magazinnal és hallgasd!

ee369ddef20f171d5ded3624ab04c8f8.jpg

16. Ha szeretnéd kicsit átalakítani a szobád, akkor óriási változást jelenthet, ha egy-egy bútort más helyre tolsz vagy megfordítod az ágyad. Kísérletezz bátran!

rumineely.jpg

17. Ha pakolászós kedvedben vagy,  rendszerezd a fiókjaidat, gardróbodat, ezzel letudva, hogy később kelljen.

18. Ha szeretsz kint lenni a szabadban, akkor egy vicces tevékenység lehet, ha megpróbálod elkapni a fákról lehulló leveleket, séta közben.

6223199988_24b11db5b4_b.jpg

19. Youtubeozz! Szerintem ez sokaknak kedvére van, hiszen ki ne találná fel magár youtubeon?  Keress új videósokat, fedezz fel új csatornákat, nézz utána annak, ami érdekel, csak esetleg még nem volt rá időd. Vagy ha van kedved és bátorságod, akkor indíts el Te is egy csatornát!

20. Vedd elő a kedvenc őszi körömlakkjaidat és fesd ki velük a körmöd. Az én kedvenceim az év e részén a bordó és arany lakkok, mert szerintem tökéletesen tükrözik az ősz hangulatát.

21. Próbálj ki új frizurákat, fonatokat. A pinterest ismét a barátod, hiszen sok jó ötletet találhatsz a segítségével.

img_8493.JPG

22. Meditálj! Én a Headspace nevezetű alkalmazás segítségével szoktam meditálni, esténként. Számomra egy tökéletes levezetése a napnak, akit érdekel a meditáció, annak mindenképpen ajánlom az alkalmazás kipróbálását.

23. Hogyha van egy kis időd kísérletezz a rutinjaid kialakításával. Alakíts ki egy számodra megfelelő reggeli, esti esetleg me time rutint, amit majd a későbbiekben alkalmazni tudsz.

24. Próbálj ki őszi sminkeket, sminktermékeket. Szuper lehet egy bordó rúzs vagy egy pezsgő színű szemhéjpúder.

 dscn2456.JPG

maxresdefault_2.jpg

25. Keresd elő egy régi fotóalbumot, és elevenítsd fel a régi szép emlékeket. Szerintem jó kikapcsolódás ilyen módon „újraélni” a kiskori élményeket.

26. Ha szeretnél valamilyen különlegesebb ruha összeállítást tervezni, keresd ki egy híresség egyik outfitjét és próbáld meg a saját ruháiddal, a Te stílusoddal kombinálva leutánozni. A végén pedig készíts egy képet és hasonlítsd össze az eredetivel, hogy meglásd, miként teljesítetted a kihívást!

1509358902316.JPEG

1509359140036.JPEG

27. Süss sütőtököt! Halloweeni finomságnak vagy egy kis délutáni nasinak tökéletesen megfelel.

shutterstock_164692802.jpg

28. Írj ki pár számodra fontos, hozzád közel álló, inspiráló idézetet egy füzetbe, és ha úgy érzed, hogy egy kis motivációra van szükséged, akkor ezt fellapozva máris hozzájuthatsz.
3a2930a9150762e118c411524f644342--best-quotes-awesome-quotes.jpg

29. Rendszerezd a telefonod. Ha betelt a tárhelyed törölj pár képet, tölts le új alkalmazásokat, töröld, amelyekre már nincs szükséged stb.

30. Masszírozd meg a lábad, majd krémezd be. Ha szeretnéd, a körmeidet is kifestheted, és ezt a lépést még a me time rutinodba is beépítheted.

30+1. Gyűjts őszi leveleket, és rakd el őket emlékbe. Ha szeretnél még egy emlék dobozkát is létrehozhatsz, a kedvenc emléktárgyaiddal, képeiddel stb. 10, 20 év múlva biztosan jó lesz ezt átkutatva feleleveníteni a régi szép emlékeket.

 autumn-leaves-and-book.jpg

Köszönöm, hogy elolvastad ezt a bejegyzést, remélem sikerült pár ötlettel szolgálnom, és, hogy így már senki sem fog unatkozni! J Szép szünetet kívánok mindenkinek!

-Ölelés!

-KittiKém- 

Címkék: tippek