Robbants nagyot pár fürdőbombával!

Sziasztok! 

Most, hogy a valódi fagyos tél utolsó hónapját pár napon belül írjuk, ezért úgy éreztem, nem hagyhatom ki az első számú téli kedvenceim megemlítését, a fürdő bombákat! És nemcsak, hogy meg fogom említeni őket, hanem az elkészítésükre is sor kerül,ami nem igényel többet 10 percnél. Egy óriási plusz pont, az eredmény is, ami egy baromi jó illatú, színes fürdőt jelent, egy pezsgő bombával megkoronázva!

Ha kíváncsi vagy tarts velem!

dscn0144.JPG

Amire szükséged lesz:

  • Golyóformák, muffin forma (esetleg mézeskalácsformák, aki ügyes annak biztosan sikerül velük, de én nem tartozom közéjük :)... )
  • 30 ml Shea vaj, kókusz vagy olíva olaj (amelyik színpatikus és megtalálható otthon)
  • Csillámpor, szegfűszeg, esetleg szárított virágok díszítés képpen
  • Ételszínezék (ezt színes cukorsziruppal is helyettesítheted)
  • Illóolaj (ennél nyugodtan vesd be a kedvenc illataidat, hiszen ez a fürdőkádban intenzíven érezhető lesz majd)
  • 10 dkg Citromsav
  • 20 dkg Nátrium karbonát (Ez akár szódabikarbónával is helyettesíthető)
  • 15 dkg fürdősó (esetleg étkezési keményítő is használható helyette)

Első lépésben,öntsd össze az összes száraz hozzávalódat, és alaposan keverd össze őket.

dscn0115.JPG

Azzal folytasd, hogy hozzáadod a 30 ml választott tápláló olajat, és ízlés szerinti mennyiségben használatos illóolajakat! Ha alaposan összekeverted az egészet, akkor már be is vetheted, a szebbnél szebb színű ételszínezékeket (én most csak egy színűt készítettem). Vigyázz, ahogyan kiöntöd az ételszínezéket, az egyből pezsegni kezd majd, ezért érdemes minél gyorsabbnak lenni!

dscn0123_1.JPG

dscn0122.JPG

Már csak az van hátra, hogy  a kiválasztott formákat alkalmazva kreálj pár saját készítésű, személyre szabott, isteni illatú fürdőbombát! A formákba, vagy a fürdőbomba keverékbe, tetszés szerint szórhatsz csillámport, jó illatú szegfűszeget a díszítés és az illatáradat végett. Akár szárított virágokat is használhatsz, amik később nagyon jól mutatnak a kád vizében lebegve!

dscn0128.JPG

dscn0134_1.JPG

dscn0144.JPG

Ezeket később még be is csomagolhatod, ha el szeretnéd ajándékozni őket. Vagy egyszerűen csak engedd teli a kádat vízzel, dobd bele az egyik bombát, és élvezd, ahogyan az illatfelhővel borított, színes vízben ülve, kényezteted a bőröd a jótékony hatású olajokkal és kikapcsolódsz!

dscn0155.JPG

Remélem kedvet kaptál egy bombasztikus fürdőzéshez pár fürdőbombával. Ha esetleg kipróbálnád, annak nagyon örülök és a fürdő bomba mellé még egy bőrradírt is ajánlok, aminek az elkészítését: ide kattintva! nézheted meg.

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzést, és velem tartottál, találkozunk legközelebb, addig is legyen szép napod!

-Ölelés

-KittiKém-