Az 5 leghasznosabb nyelvtanulási tipp!

Hogyan tanulhat az ember a lehető leghatékonyabban (és persze leggyorsabban) idegen nyelveket? E kérdés megválaszolása az alábbi tippekben rejlik. Szerintem, ezek "bevetésével" sokkal hatékonyabbá tehetjük a nyelvtanulási procedúrát. 

ada647cd6eb160b15d835438e4493e29.jpg

  • 1. tipp

Szavak?!

Sajnos, akár a mi nyelvünk, úgy más nyelvek szókincse is rengeteg szóval rendelkezik, és bizony, ha egy nyelvet meg szeretnénk tanulni, akkor ezeknek a szavaknak a kiejtésével és jelentésével is tisztában kell lennünk. Én erre a célra pár  szuper App-et (alkalmazást) használok:

  • Quizlet, az első App neve. Ez abban segít, hogy megtanuljuk a szavakat, azoknak írását kiejtését. Kis kártyákkal gyakorolhatunk, de sok más opció is adott.
  • A második pedig a Dualingo nevet viseli, amiaz új nyelvek, kifejezések megtanulásában válhat előnyünkre, de haladóknak is ajánlott, hiszen a tudási fokozat kiválasztásával gyakorolhatják az adott nyelvet.

videoconf2.png

  • 2. tipp

Post it lapocskák!

Szerintem, az egyik legjobb mód a szavak tanulására az, az, hogy olyan helyekre (pl. tükör, szekrény) post it lapocskákat ragasztunk egy-egy nem elfelejtendő szóval. És az, hogy ezekkel sokszor találkozunk, rendszeresen látjuk őket, azt fogja eredményezni, hogy megmaradnak bennünk a szavak! Ilyen könnyen megoldottuk, hogy megtanuljunk pár új szót! (Ha szeretnéd, még különböző színeseket, szövegkiemelőket, dekortollakat is használhatsz, hogy könnyebbé tedd a tanulást.)

 

istock_000010698563small.jpg

10-pcs-lot-fresh-style-kawaii-animal-print-gel-font-b-pen-b-font-promotional-gift.jpg

  • 3. tipp

Használjuk szótárat!

Ha valamilyen ismeretlen szóval találkozunk, akkor érdemes azt egy szótár könyvben, vagy a jó öreg google-ba kikeresni, hiszen ez nagyban segít az adott nyelvbeli szókincsünk bővítésében.

dictionary1.jpg

  • 4. tipp

Közösen!

Szerintem nagyon hasznos lehet, ha nem egyedül állunk neki a dolognak, hanem más emberekkel, barátainkkal együtt. Velük akár járhatunk szakkörökre, nyelvi társalgókba, és így, hogy ezt mind a barátainkkal tehetjük, talán sokkal nagyobb kedvel állunk neki egy nyelv tanulásának. Sőt! Ha szerencsések vagyunk, és már van olyan szinten a nyelvtudásunk, akkor még diákcsere, nyelvi kiránduló programokban is részünk lehet.

shutterstock_130517312.jpg

 d0c759e23f0f17f8e1f28546221fd371f6fb1095_large.jpg

  • 5. tipp:

Vágj bele!

Már régóta gondolkozol azon, hogy elkezdd egy új nyelv tanulását? Akkor vágj bele! Hallgass videókat, az adott nyelven (és nem baj, ha eleinte még nem minden szót értesz, hiszen ez rendszeres gyakorlással nagyban fejlődhet). Használj Appeket, járj szakkörökre (és, mint említettem,  ha ezt esetleg, mind a barátaiddal teszed, talán nem is tűnik olyan megerőltetőnek). Akár új emberekkel is találkozhatsz. Ha elhatározod magad, és tényleg szeretnél megtanulni egy nyelvet, akkor semmi sem állíthat meg!

Mondj igent és vágj bele!

16409415_s.jpg

bilingual_1.jpg

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzést, remélem hasznosnak találtad! Neked van valamilyen nyelvtanulási praktikád? Milyen nyelvet tanulnál szívesen? -Kérlek, írd meg kommentben!

Ölelés!

-KittiKém-

Címkék: tippek