Mit csinálj a téli szünetben, ha unatkozol?

Halihó!

Az téli szünetben gyakran előfordulhat, hogy ránk tör az unalom, épp ezért összegyűjtöttem nektek pár olyan tevékenységet, amellyel a téli unalom pikk-pakk elűzhető!

  • 1. Karácsony tájékán szerintem sosem maradhat el a hagyományos hangulatos filmnézés. Készíts magadnak egy forró kakaót és tarts filmmaratont a kedvenceidből.
uzku.jpgforrás:internet
  • 2. Ha szeretsz olvasni, használd ki, hogy egy kicsit több időd van, keress új könyveket és egy meleg takaró társaságában, bekuckózva olvass egy jót!

62d69e4a-3a8a-407f-a414-d006d4d4de3f.jpg

  • 3. Hogy jobban átéljük a karácsony hangulatát szerintem elmaradhatatlanok az apró dekorációk, amelyek óriási változást okozhatnak. Egy- egy piros díszpárna vagy égősor bármit otthonosabbá tud varázsolni.

img_4650.jpg

  • 4. Szeretsz barkácsolni? Akkor vesd be a kreativitásod és készíts valamit a családtagjaidnak, barátaidnak. Véleményem szerint egy személyes, kézzel készített ajándék gyakran sokkal többet érhet, mint egy megvásárolt.

img_4729.JPG

  • 5. A finom süteményekről sem szabad megfeledkezni az év ezen részén. A sütiket viszont nemcsak enni, hanem elkészíteni is jó program lehet, amit akár a családtagjainkkal, nagymamánkkal, anyukánkkal is végezhetünk.

img_4633.JPG

  • 6. Kóstoltad már az általam csak „karácsonyi kakaónak” nevezett finomságot? Annyiban különbözik a normál kakaótól, hogy pillecukorral van megszórva, (ami mellesleg egy idő után el is olvad benne) és egy cukorpálcával ízesítve. Szerintem érdemes kipróbálni. Isteni!

hot-chocolate-31.jpgforrás:internet

  • 7. Ha minél előbb le szeretnéd tudni a teendőidet, akkor hasznos lehet a leckék befejezése, hiszen, így később már nem kell velük foglalkoznod, és nyugodtan élvezheted a karácsony meghittségét.

snapseed.jpg

  • 8. Ha szereted a havat, akkor kár lenne kihagyni egy izgalmas hógolyózást a barátaiddal vagy egy hóember építését, ami egy kellemes nosztalgikus élményt nyújthat. (Természetesen ez csak akkor működik, ha van hó). Néha még a tó is befagy, ilyenkor célszerű megragadni a korcsolyázási lehetőségeket is. Viszont, ha nem laksz tó közelében, akkor a műjégpályák is tökéletesek lehetnek egy kis korcsolyázásra.ee610780-654a-482d-a66c-2ce5b5f440f4.jpg
  • 9. Gyűjtenél még pár IKSZ-es órát? Akkor használd ki a szabadidődet és keress önkéntes programokat, amikkel máris tettél pár lépést a cél érdekében.
  • 10. Van valami, ami nálam sosem hiányozhat az ünnep során. Ezek pedig a karácsonyi zenék. Jó ötlet lehet egy lejátszási lista összeállítása a kedvenc karácsonyi slágereiddel.

christmas-music-playlist-sketch.jpgforrás:internet

  • 10+1. Kapcsolj ki! A szünet gyorsan elszalad, és utána ismét jön a megszokott hajtás, ezért minden percét élvezd ki, és pihenj!

img_4700.jpg

Remélem, hogy hasznosnak találtátok ezt a pár ötletet, és, hogy kipróbáljátok valamelyiket. Előre is csodás szünetet és kellemes ünnepeket kívánok!

-Ölelés!

- KittiKém-

E L É R H E T Ő S É G E I M:

F A C E B O O K: https://www.facebook.com/fonagykitti/

I N S T A G R A M: https://www.instagram.com/kittikemstyle/

E MAIL: fonagykitti2002@gmail.com

 

 

 

[1] https://onegirl65.blog.hu/2016/12/10/top_10_karacsonyi_film_amit_semmi_fele_kepen_se_hagyj_k