5 rendszerezési praktika (life hack)!

Sziasztok! Ismeritek azt az érzést, amikor olyan mintha minden a feje tetejére állt volna, és beállt volna a rettegett káosz?

Ha igen, akkor tarts velem, mert ma 10 rendszerezési praktikát (life hacket) osztok meg veled!

  1.  praktika

Előfordul, hogy a kulcsok nagyjából ugyanúgy néznek ki és képtelenség őket megkülönböztetni. Ebből következik, hogy a megfelelő megtalálása is a "végtelenségig" tarthat. Erre egy nagyon jó praktika lehet, ha befestjük a kulcsaink tetejét valamilyen tetszőleges körömlakkal, (ha már nem tetszik az adott szín, akkor körömlakklemosóval egyszerűen eltávolíthatjuk) és máris leegyszerűsítettük a keresési procedúrát. Mellesleg igazán aranyos kulcsokat kapunk!

paintedkeys.jpg

2. praktika

A filctollak, ceruzák rendszerezésére nagyon egyszerűen készíthetünk egy kis rendszerező tarolót, amihez csak ragasztópisztolyra és befőttes üvegekre van szükségünk. Az elkészítése során annyi a lényeg, hogy egy piramis alakzatot kapjunk az üvegekből. Ha ez megvan, és összeragasztottuk őket, akkor már csak fel kell töltenünk a tetszőleges filceinkkel, ceruzáinkkal, post-it lapocskákkal vagy, amivel csak szeretnénk. (Véleményem szerint, az egészet egy pár szalaggal feldobva még szebb eredményt érhetünk el.)

dscn0013.JPG

  1. praktika

Néha a hajgumik hajlamosak össze-vissza heverni. Ez megakadályozása képpen csak fogjunk egy karabinert és egyszerűen fűzzük rá a hajgumiinkat. Így már biztosan nem fognak elveszni.

125.jpg

  1. praktika

Használj színes celluxot, kiemelő filceket. A tervek rendszerezésének az egyik legjobb módja, ha ezekkel megjelölöd a teendőidet, és amellett, hogy rendszerezettebb lesz a naptárad, még pár színnel is feldobhatod.

what-is-washi-tape.jpg

  1. praktika 

Ha sok táskád, pénztárcád van, akkor azok rendszerezésének a legjobb módja az az, hogy a táskákat egy nagy táskába a sok kis pénztárcát pedig egy kisebb táskába rakod, így mindegyik egy helyen megtalálható.

  1. praktika

A rendszerező dobozok tökéletesek a termékek, szandálok stb. rendszerezésére. Mellesleg most már a legtöbb helyen, különböző színekkel, mintákkal is megkaphatóak. (Ami valljuk be egy nagy +pont lehet, hiszen így tetszés szerint igazíthatjuk szobánk stílusához.)

organizing-ideas-using-shoeboxes.jpg

  1. praktika

A ruhák rendszerezésénél hasznos lehet, ha kiiktatjuk az olyan akasztókat, amelyekről mindig lecsúsznak a rájuk akasztott ruhadarabok. Ne aggódj! Nem kell kidobnod az akasztókat, csupán egy ragasztó pisztolyra lesz szükséged. Nyomj egy kis ragasztót a vállfa két végére, és ha megszáradt már vissza is akaszthatod a szekrényedbe.

glue_on_hangers.jpg

  1. praktika

A kifogyott gyertya üvegeket ne dobd ki! Egyszerűen csak tisztítsd ki, és már tökéletesek is a különböző tárgyak (pl. rúzsok, körömlakkok) tárolása céljából.

1dea0c6cd77b9b4e203d7c7b4dd105b6.jpg

  1. praktika

A jégkocka tartók nemcsak a jégkockák tárolására alkalmasak. Különböző termékeket, apró ékszereket is tárolhatunk bennük.37_jegkockatarto_apro_irodaszereknek.jpg

  1. praktika

Ezt a praktikát én nagyon szeretem alkalmazni, amikor arra kerül a sor, hogy a bőröndömbe kell, pakoljak. Méghozzá, hogy úgy nyerhető a legtöbb hely, ha a ruhákat összegörgetve, összegöngyölítve tároljuk. Egyszerű és nagyszerű, és sok helyet spórolhatunk vele.

56494_445623_784x523.jpg

packing-for-a-new-journey_182260322.jpg

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzést, remélem hasznosnak találtad! Találkozunk legközelebb!

-Ölelés!

-KittiKém-