Körömápolási tippek!

Halihó!

Szeretnéd kihozni a maximumot a körmeidből?

Ha igen akkor tarts velem, mert ma  pár tippet osztok meg veled, hogy szép, fényes és egészséges körmöket kaphass!

  • 1 tipp:

Kezdjük a formánál az egészet.Nagyon fontos, hogy figyeljünk arra, hogy ne legyenek töredezettek a körmeink, mert akárcsak a hajnál, a körmök is "visszafele törnek" azaz ha nagyon bereped a körmöd vagy egy nagyobb rész letörik akkor nem árt levágni, lereszelni a későbbi szép "paták" érdekében.

  • 2. tipp:

A reszelést említve máris a következő ponthoz tértem, ami az lenne, hogy ne több, hanem lehetőleg egy irányban reszeljük a körmeinket és kívülről befelé haladva. Szóval mindig tartsuk észben a reszelés fontosságát és lehetőség szerint minél többször alkalmazzuk, hogy tökéletes alapot biztosíthassunk a körömlakknak. Kutatások bizonyítják, hogy a reszelés jobb minta levágnánk a körmeinket. Az is létfontosságú lehet, hogy milyen körömreszelőt használunk. Célszerű több félét, fajtát kipróbálni, hogy a számunkra legmegfelelőbbet kaparinthassuk meg.

klasszikus_manikur_jpg_pagespeed_ce_btptnfoig8.jpg

  • 3. tipp:

Mindig, azaz mindig viselj körömlakkot!

Ez szerintem a leghasznosabb tipp a betöredezett körmök ellen a kezdeti növesztési időszakban. A későbbiekben néha érdemes pihentetni körmeinket de kezdetben viszont sokat dobhat a köröm erősségén.Ez azért olyan hasznos, mert megvédi a köröm felületét, azaz nem fog betörni vagy akár megrepedni.Sőt!Idővel sokkal vastagabb, "erőteljesebb" körmöket kapunk hiszen megerősödnek a lakk alatt.Nekem ez a személyes kedvencem, mert úgy gondolom ez igazán hasznos tud lenni.Ha csak simán egy átlátszó,színtelen csillogást és ápoltságot varázsoló lakkal(ezeknél óriási +pont, hogy nem kell ügyelni a kopásukra sem) is de ki van festve a körmünk akkor aztán igazán mondhatjuk, hogy a nagyját megtettük körmünk szépségéért.De a legjobb benne, hogy rengeteg különböző alternatíva áll rendelkezésünkre a körömlakkok választékának szempontjából

egeszseges-kormok-1.png

  • 4. tipp:

Festés?

Gondoltad, volna, hogy gyorsabban nő a köröm, ha hagysz neki helyet?

Lehet ez most első hallásra furcsán hangzik, de így van. Ha a körömágy és a "körömszél között hagysz egy kis helyet akkor nem lassítod le a növési folyamatot, ezzel eredményezve, hogy lehetőleg turbógyorsasággal egészséges, hosszú körmöket kapj.

koromn.jpg

  • 5. tipp:

Kiszáradt körömágy?

Próbálj ki új dolgokat!Mint például az olajok, amik ápolnak és regenerálnak.Sok helyen lehet körömágybőr ápoló olajakat kapni de pár perc alatt is letudhatod a körömágybőr hidratálását.Csak fogj egy kis kézkrémet, testápolót és alaposan masszírozd a körömágyadba.Ezt heti párszor ismételve garantáltan pihe puha lesz a körömágyad.

dsc01888.JPG

  • 6. tipp:

Sokszor megtörténik, hogy festés után pár nappal, órával már búcsút is mondhatsz a hibátlan körmöknek, mert pár pillanat alatt lepattognak?

Ha ez a helyzet, akkor vess be egy átlátszó, csillogó vagy fedőlakkot ami egy "védőréteget" képez a körmeid számára.Az is sokat dobhat a "hibátlan köröm időn" ha több, de vékony rétegben viszed fel a lakkot. Így egyrészt a fedése is jobb lesz és a gyorsabb száradással együtt sokkal szebb végeredményt érhetünk el.Sőt! Ha szeretnél akkor akár befejezésül egy kis körömápoló olajat is felvihetsz, hogy egy szép ,csillogó finish-t kapj.

1ec5_1_16003.jpg

  • 7. tipp:

Ha szeretnél kicsit jobban belemerülni a körömlakkozás világába akkor talán a gél lakk is ínyedre lehet.Ezt akár egy kis gyakorlással otthon is egyszerűen elkészítheted és +pont, hogy sokáig őrizheted körmeiden, mert tartósságáról is igen ismert.

impozans_kormok640x430.jpg

  • 8. tipp:

Ha valaki tudatosan szeretné biztosítani körme egészségét, az az acetonos körömlakklemosót is leválthatja aceton mentesre, hiszen ez sokkal jobb hatással van a körmünkre de, hogy őszinte legyek a csillámos lakkokhoz nem túl hatásos a használata...

phpthumb_generated_thumbnail.jpeg

  • 9. tipp:

Az egészséges és tiszta körmök érdekében mindig tartsuk tisztán a körmeinket, ebben például egy körömkefe használata is segítségünkre lehet. Ezt hetente ismételjük meg körmeinkkel, hogy biztosíthassuk számukra az "antibaci" fázist.

koromfeherites_fokep_szerk_okok.jpg

  • 10. tipp:

Kézkrém!

Akár nagyobb vagy mini, utazó kiszerelésben, praktikus ha bedobsz a táskádba egy ápoló, hidratáló kézkrémet. Ezt akármikor előkaphatod és bevetheted a puha és selymes bőr érdekében. Nagyon fontos, hogy a szép körmeink mellett a kezünk is friss és ápolt legyen. Hiszen az ápolt körmök mellett nem mutat jól egy száraz, megviselt kéz.

kezkrem.jpg

Remélem tudtam pár hasznos tippel szolgálni számotokra. Találkozunk legközelebb!

Ölelés!

-KittiKém-