5 tipp, hogy megszabadulj a pattanásoktól!

Sokszor a felnőttkor de leginkább a tinédzserkor velejárói a pattanások, amiknek sokszor a távozását kívánjuk.De annak érdekében, hogy kívánságunk teljesüljön is ma pár tippet osztok meg veletek!

Tarts velem!

  • 1 tipp:

Mindig tartsd tisztán a bőröd!

Ez segít, hogy a pattanások ne gyulladjanak be vagy olajos bőr esetén enyhítheted a velejáróját a fénylő bőrt is.Annyi a dolgod, hogy naponta többször tiszta kézzel és vízzel arcot mosol majd reggel és este egy tonikkal zárod ezt.A tonik alaposan letisztítja a bőröd, és eltávolítja a hámsejteket ezzel jót téve neki.

Egy sajátot is készíthetsz, méghozzá egy kis almaecet használatával.Tölts vizet és almaecetet fele-fele arányban egy pohárba majd töltsd a vízzel hígított, saját készítésű tonikod egy üvegcsébe(ezt a lépést nyilván ki is hagyhatod).Ezt minden este egy vatta segítségével vidd fel az arcodra, hiszen egyszerre frissít és tisztít is.

facewash.jpg

4655644_5b5156bd249d6a06e74a5f223347356b_x.jpg

  • 2. tipp:

 Nem véletlenül használják a kozmetikában a gőzölést.Ez azért fontos, mert ki tágítja a pórusokat ezzel ugyancsak felfrissítve a bőrt.Valamint az olajos bőrre is ajánlott.A legjobb mindebben, hogy otthon is egyszerűen megoldhatjuk bevetését.Csak annyit kell tenni, hogy felforralunk körülbelül 5 dl vizet kamillával együtt, majd miután letisztítottuk a bőrünk a gőzbe hajolunk a fejünkön egy törölközővel és kivárjuk míg megteszi hatását (ez kb. 5-10 percet jelent).

 43136108901374328_plhg5ltb_c.jpg

  • 3. tipp:

Hidratáld a bőröd!

Fontos, hogy minden másnap vagy akár minden nap bekrémezzük arcunkat, ezzel hidratálva bőrünket.Így selymessé és puhává téve azt.Tanulmányok bizonyítják, hogy az ápolt bőr jobban ellenáll a kórokozókkal szemben, azaz a pattanások is nehezebben alakulnak ki.

Szóval egy dolgot mindig jegyezz meg, méghozzá, hogy a bőrápolás jó kis szokás!

applying-cream-on-her-face-after-a-shower-at-the-bathroom.jpg

young-girl-front-of-mirror-in-bathroom-putting-cream-on-her-face.jpg

4. tipp:

A maradandó helyeit és magukat a pattanások eltűnését is támogatja egy fél citrom.Ez azt jelenti, hogy ha 1-2 hetente egy fél citrommal óvatosan áttörölgeted a bőröd akkor a citrommal együtt te is támogatod a pattanások végét.Azaz pattanások, pipa!

citrom.png

  • 5. tipp

Fontos, hogy mit eszel!

Ha úgy érzed, hogy éppen kifejezetten sok a pattanásod, miteszered, az nem véletlen.Sok függ attól, hogy mit fogyasztasz, szóval ha mostanában egyáltalán nem figyeltél az étkezésedre és sok nem egészséges dolgot ettél akkor az visszaüthet a bőrödön is.Azaz több pattanásod is lesz, ezért érdemes a evési rutinodat is figyelembe venni.

egeszseges-etelek.jpg

  • 5+1. tipp:

Arcmaszkok!

Aki amúgy is egy arcmaszk fan annak valószínűleg ezt nem lesz nehéz teljesíteni.A boltokban sokféle arcpakolás kapható rengeteg változatban.Ha problémás, száraz, stb. a bőröd akkor talán beválik ha körülnézel a polcokon, mert remélhetőleg a bőrtípusodhoz is találsz egy megfelelő pakolást.

facials.jpg

  • 6. tipp:

A már említett hámsejtek eltávolítása érdekében egy bőrradír is praktikus megoldás lehet.Ezt akár gél formájában is beszerezheted, mivel az is apró szemcséket tartalmaz.A bőrradír használata után a bőr ragyogóbb lesz és a szennyeződéseknek is búcsút inthetsz.Szóval heti 1-szer nem árt beiktatni egy bőrradírozást a rutinunkba.

homemade-face-masks-face-masks-recipes-face-masks-acne-face-masks-glowing-skin-face-scrub-diy-natural-face-scrub-remedies-for-scrub-face-scrubs-masks-make-face-scrub.jpg

Remélem tudtam segíteni,találkozunk legközelebb!

Ölelés!

-KittiKém-

Címkék: életmód, tippek