10 tipp az egészséges hajhoz!

Sziasztok, hogy a szépségápolással is foglalkozzunk ezért most egy ehhez illő téma következik: a hajápolás.

Írjátok meg a véleményeteket kommentben és kövessetek, ha szeretnétek látni a bejegyzéseimet!

ombre-hair-tumblr-black-to-blonde-with-brown-to-blonde-ombre-hair-color-2016-2017-fashion-2016.jpg

  • 1 tipp

Mondj búcsút!

Bizony!Az egészségtelen hajvégek lassítják a haj növését és egyre "feljebb" kerülnek ezek a részek, mert a haj felfelé törik.Szóval érdemes levágni a töredezett részeket, mert egyre több és több haj lesz egészségtelen.Szóval félévente 1-szer kalkulálj be egy hajvágást a hajvégeidből, mert így sokkal gyorsabban is fog nőni a hajad és még egészségesebb is lesz.

  • 2 tipp

Fontos, hogy milyen a hajgumi!

Semmiféle képen se használj olyan hajgumit amiben van egy fém részecske, mert ha abba belegabalyodik a hajad...... Szóval nagyon nem jó, megtöri a hajad és pluszba egy olló sem árt hozzá.

Sokkal jobban jársz az egyszerű, fém nélküli hajgumikkal amiket akár a ruhádhoz is sokféle színben konbinálhatsz.

Sőt!Lehet, hogy nem sokan szeretik(tisztelet a kivételnek) de a vastag puha hajgumik a legjobbak.Puhaságuk miatt nem roncsolják a hajat.

  • 3 tipp

Hajolajak

Nagyon jót tesznek a hajnak, fényességet és puhaságot varázsolnak neki.

Úgy érdemes őket használni, hogy egyből hajmosás után nyomsz a tenyeredbe belőlük és felviszed a hajadra(ezt szárítás előtt és után is megteheted).

A kókuszolaj ugyanolyan funciót tölt be, mint akármelyik másik hajolaj szóval nyugodt szívvel használhatod!

  • 4 tipp

Hajnövesztés ricinusolajjal

Ebben nagy segítségedre lesz a ricinus olaj ami segít abban, hogy minél gyorsabban nőljön a hajad.Minden patikában viszonylag olcsón beszerezheted (a kis kiszerelés ami kb. 4-5 használatra elég az 200 Ft)Úgy kell használni, hogy felviszed a hajvégekre és hajtövekre és egy óráig hatni hagyod majd vízzel alaposan kiöblíted, de akár még pár otthon megtalálható összetevővel egy egyszerű de nagyszerű hajmaszkot is kreálhatsz. Nagyon egyszerű de annál inkább hatásos!

A hajmaszk hozzávalói:

-1-2 ek kókusz vagy olivaolaj

-1 tojássárgája

-1-2 ek ricinusolaj

A hozzávalókat alaposan keverjük össze és vigyük fel a hajhosszra és masszírozzuk a hajtövekbe, ezután legalább fél óráig hagyjuk, hogy a törölközőbe csavart hajunkon kifejtse hatását, majd öblítsük le alaposan a pakolást és mossuk meg samponnal a hajunkat. Ezt ismételjük akár hetente. (Én, személy szerint 2/3 hetente szoktam alkalmazni.

 

  • 5 tipp

Zsíros és száraz haj kezelése

Ha száraz hajad van akkor próbáld ki, hogy egy tojás sárgáját felkened a hajvégekre és a hajhosszra.(ehhez akár ricinus olajat is adhatsz ha plusz ápolásra vágysz)

Ha viszont zsíros hajad van akkor egy tojás fehérjét vagy citromlevet vigyél fel a hajvégekre és a hajhosszra.

Az olívaolaj, mindkettő hajtípusnak kedvező, mert fényessé és selymessé teszi a hajat.

  • 6 tipp

Próbáld ki!Nagyon jót teszel a hajadnak azzal, hogyha bevezetsz egy új rutint méghozzá, hogy: napközben engeded ki vagy fogod össze  hajad, este pedig befonod.Ez azért tesz nagyon jót, mert ha befonod vagy csak egy vastag hajgumival összefogod a hajad, akkor miközben fekszel nem tud összegubancolódni és reggel is könnyebb lesz kifésülni a sok csomó nélkül.

+Plusz még az is benne van a pakliban, hogy reggelre hullámok virítanak majd a frizurádban.

  • 7 tipp 

Fésülködésnél haladj lentről felfele, mert akkor fokozatosan fésülöd ki az apró csomókat nem pedig egyszerre az összeset.(Ezzel is elkerülve a haj "tépését".)Bár sokszor A fésű is jelentős szerepet játszik.Szerintem az is nagyon fontos, hogy milyet használunk.

  • 8 tipp

Ha a bőröd kicsit zsírosabb akkor meglehet, hogy ha hajad ha mindig az arcodba lóg akkor gyorsabban zsírosodik ebben az esetben próbáld ki, hogy többször összefogod vagy befonod a hajad.

  •  9 tipp

Száraz sampon

Ha még egy-két napot szeretnél kihúzni hajmosás nélkül akkor csak használj száraz sampont(a legjobb ha este fújod a hajadra, mert akkor reggelre tökéletesen felszívja a hajban lévő olajokat.)Fújd a hajvégeidre, fésüld ki, és már készen is állsz a napra!

Ha viszont pont elfogyott a száraz sampon akkor akár hintőporral is helyettesítheted azt, csak simán hintsd a hajtöveidre majd fésüld ki és már mehetsz is!

  • 10 tipp

Hogyan lehet elkerülni a minden napos hajmosást?

Tudom, sokaknak minden nap hajat kell mosniuk, hogy mindig friss legyen a hajuk, de ez azért nem jó, mert így sokkal gyorsabban fog zsírosodni a haj.Én azt ajánlom, hogy mindig eggyel több napot hagyj ki.Szóval először csak egy napig ne mosd meg aztán kettő, három és végén eljuthatsz oda, hogy csak heti 1-szer vagy 2-szer kell hajat mosnod és egész héten szép és friss lesz a hajad.

Ezek lettek volna az én hajápolási tippjeim,remélem tetszett nektek és írjátok meg kommentben ha maradt valamilyen kérdésetek ezzel kapcsolatban. 

Legyen szép napotok!Viszlát!♥Kitti!