Egyszerű és gyors karácsonyi dekoráció!

 Sziasztok! A rohamosan közeledő karácsony alkalmából pár DIY ötlettel készültem, azok számára, akik valamilyen dekorációs ötletet keresnek.

A képen láthatóan egy rénszarvasos képet, és egy süti tartó "dobozkát" fogok készíteni, ami szerintem, pont most, az év (szerintem) legjobb részében, nagyon praktikus, hiszen ilyenkor hajlamosak vagyunk kicsit többet is sütni, mint általában. Szóval, ha már úgyis a konyhában találjuk magunkat, akkor adjuk meg a módját annak, hogy az elkészült süteményeknek a lehető legaranyosabb csomagolást is nyújthassuk!

dscn0018.JPG

Kezdjük is!

A rénszarvashoz szükséges:

  • egy kinyomtatott rénszarvas sablon
  • tecknokol (de egyéb, más ragasztó is megfelel)
  • tetszőleges színű, árnyalatú csillámpor
  • egy nagyobb méretű lap vagy tábla
  • cellux

 dscn9916.JPG

  • 1 lépés.

Első lépésként vágd ki a kinyomtatott sablon "belsejét", és rögzítsd cellux segítségével a lehető legtöbb helyen a tábládhoz, hogy nehogy alá menjen majd a csillám. Ha ezzel a lépéssel elkészültél már jöhet is a mókás modulja a dolognak, mert semmi más dolgod, sem lesz, csak az, hogy a ragasztóval bekent részekre csillámport szórj. Vigyázz nehogy a lap alá menjen a csillám, és, hogy ne azonnal, húzd fel a sablont, hiszen ha nem várod meg, amíg megszárad a ragasztó akkor, könnyen meglehet, hogy lepattog a csillám!

dscn9935.JPG

Ha letelt a száradási idő (kb. 1óra) akkor már fel is húzhatod a sablont, leborítva a felesleges csillámszemeket , és megtekintve a csodás végeredményt!

NE izgulj, ha pár hiba becsúszna! Erre az a tuti tippem, hogy fogj egy ecsetet és fehér festéket és javíts ki a szépséghibákat!

dscn9938.JPG

Vágjunk is bele a következő, DIY dekorációba/tároló dobozkába. Ez szerintem sokrétűen használható, hiszen dekorációként is nagyszerűen megállja a helyét, de mézeskalács vagy akármilyen sütemény tárolására is remekül alkalmazható.

Ehhez szükséges:

  • (tetszőleges) ragasztó
  • masni
  • fehér (vagy akármilyen) zselés toll vagy filc
  • karton/ csomagoló papír

Kezdjük azzal, hogy a következő képhez hasonlóan egy 28,5 cm hosszú ( ebből 2 cm a felső lehajtandó rész, 4 cm a tető, 16,5 cm hosszú a ház fala és 6 cm az alja) és egy 22 cm széles (ebből 10-10 cm a házikók "fala" és 2 cm a ragasztandó rész) natúr csomagoló, vagy kartonpapírt mérünk ki. Ezt a kép alapján hajtsuk meg, (Ennél fontos, hogy ezt úgy tegyük, hogy az élek kifelé "álljanak".  Ezután, jön az egész legjobb része, amikor megrajzoljuk a mintát. E során szabadjára engedhetjük a fantáziánkat és olyan mintát rajzolhatunk, alkothatunk, amilyet csak szeretnénk!

dscn9995.JPG

Az egész procedúrát ismételjük meg még 1-szer, és ragasszuk össze a két fél oldalát és alját!

dscn9998.JPG

Majd végül a tetejét is hajtsuk le, és rakjunk a házikónk tetejére egy aranyos masnit!

dscn0004.JPG

A végeredmény!

dscn0009.JPG

Remélem tetszett a bejegyzés és esetleg kipróbáljátok az ötleteket?! Legyen szép napotok! :)

Ölelés!

-KittiKém-

 

Címkék: diy