5 tipp rendrakáshoz

  Megtörtént már, hogy beléptél a szobádba és azt hitted, hogy ufótámadás történt?vagy bombát robbantottak?

Talán ismerős az érzés...

Szóval, hogyan is akadályozzuk meg a saját környezetünkben fellépő káoszt?Nagyon egyszerű: pár tippel

  • 1 tipp

Ruhakupacok? Pipa.

Annyit kell tenned, hogy egy szennyesládát vagy kosarat állítasz fel a szobádba és a ruháid nem a székedre hanem ebbe dobod.

pic_2328_2.jpg

  • 2 tipp

Szokták mondani, hogy a szem drasztikus változásként érzékeli ha megágyazol.Főleg azoknál válik ez be akiknek a szobájuk felét az ágy tölti ki.Ezek szerint akkor a rendrakást érdemes az ágyunknál kezdeni.

 

tumblr-heart-cute-bed-favim_com-4149332.jpeg

tumblr_mc2ykikp5n1r4brc2o1_1280.jpg

De hol folytassuk?

Nagyon logikus.A padlón, ez a legnagyobb felület a szobánkban ezért nagyon jó ha azt tisztán és "rendezetten" tartjuk.A rendezett alatt arra gondolok, hogy ne heverjenek a padlón ruhák,töltők stb. és persze az se árt ha tiszta, szóval a porszívót is nyugodtan bevethetjük.

Érdemes arra is figyelni, hogy a kis "dolgozóasztalunk" azaz íróasztalunk is mindig rendezett legyen, mert ott aztán szükségünk van a helyre ahhoz, hogy minél kényelmesebben elférjünk.

tumblr_nsizdw5ctu1ucsx4ro1_500_1.jpg

maxresdefault.jpg

Már csak a komódok,polcok,szekrények vannak hátra.

A szekrényekkel nem kell sokat bajlódni, mivel ha becsukhatóak, akkor nincs sok gond velük.(amíg ki nem nyitjuk,igaz?)A komódokkal,polcokkal már annál inkább meggyűlhet a bajunk ha idáig mindent csak beléjük dobáltunk, merthogy ezek kihangsúlyozzák a kuplerájt.Én azt a praktikát szoktam bevetni, hogy a komódokra kevesebb dolgot pakolok de azt rendezetten(pl. parfümök,kencék) és a polcoknál pedig figyelek arra, hogy a dolgok mindig a saját helyükön legyenek.

img_8889.jpg

  • 3 tipp

Ha már a "saját hely" szóba került akkor egy lendülettel le is rántanám a fátylat a rend alapszabályáról.Az pedig az, hogy mindennek meg kell, hogy legyen a saját helye, ahova mindig visszarakjuk.Ebből következik, hogy nem lesznek össze-vissza heverő holmijaink hanem minden a helyén marad.

organized-cook-books.jpg

  • 4 tipp

Neked is van egy olyan fiókod amibe mindig bedobsz pár dolgot amit éppen szem elől szeretnél tudni?

Ha igen akkor készíts hozzá egy kis rendeződobozt amibe külön-külön fakkba rendezhetsz random dolgokat.De egy ilyet akár a boltokban is beszerezhetsz vagy a komódodra is tehetsz.A Sminkeiddel megtöltve ez még abban is segít, hogy  reggel gyorsabban elkészülj és ne a szekrény aljáról túrd elő az összes terméked.

 

tumblr_mo7q4gc0fv1su6q74o1_1280.jpg

img_3086_1.JPG

makeup-organizer-ideas-tumblr.jpg

  • 5 tipp

Szeretsz a szobádban,nappaliban enni vagy inni?

Ha igen, akkor már biztos előfordult, hogy a nappaliban hagytad a csészéket vagy tányérokat.Ez elkerülése érdekében egy aranyszabály létezik: akármit is elviszel a saját helyéről azt később vidd is oda vissza, mert különben fellép a már sok helyen ismert káosz!!!

tv1.jpg

Köszönöm, hogy elolvastad, remélem tudtam segíteni.

Viszlát!

Címkék: életmód, tippek