10+1 Hasznos praktika (life hack) a mindennapokra!

Sziasztok! Úgy gondolom, hogy egy-egy hasznos praktika nagyban megkönnyítheti a mindennapjainkat. Épp ezért gyűjtöttem össze nektek 10+1. praktikát (life hacket). Tarts velem!

  • 1 tipp

Szeretnél több dolgot felakasztani a gardróbodban, de már nincs elég hely? Akkor csak duplázd meg a fogasokat egy dobozos üvegről leszedett „nyitótartozék” (nyitókupak) segítségével (nem tudom, hogy ezt pontosan, hogy hívják, de be fogok szúrni róla egy képet).

sodatabs.jpg

  • 2. tipp

Elfogyott a hosszú gyufa a mély gyertyákhoz, és nem tudod élvezni a kedvenc gyertyád csodás illatát? Csak semmi pánik, egyszerűen fáradj a konyhába és gyújts meg egy spagettit! Ugyanolyan jól funkcionál, mint a gyufa.

20120424-spagetti3.jpg

  • 3. tipp

Hogy könnyebb legyen a sminktermékek, ékszerek, filcek stb. rendszerezése, érdemes úgynevezett rendszerező dobozokat beszerezni, hiszen nagymértékben megkönnyíthetik az életünket.

makeup-organizer-ideas-tumblr.jpg

  • 4. tipp

Ha úgy érzed, hogy nem olyan tartós a körömlakkod, mint kéne, akkor lakkozás előtt törölgesd át a körmeidet egy kis körömlakk lemosóval és így (hogy eltávolítottad az olajos réteget a körmöd felszínéről) sokkal tovább tündökölhet a manikűröd.

m-february-2009-pg-39.jpg

  • 5+1. tipp Ha felszeretnéd gyorsítani a körömlakkod száradási idejét (ami valljuk be néha igazán sokáig tarthat), akkor fél percig mártsd hideg vízbe a körmeidet. Ez felgyorsítja a folyamatot.

nail_polish-1343.jpg

  • 6. tipp

Egy mangó felszeletelése sok időt vehet igénybe. Épp ezért találtak ki egy igazán praktikus felszelési módot. Annyi a dolgod, hogy félbevágd a mangót, majd egy „rácsot” szelj mindkét oldalon. Majd fordítsd ki a belsejét, és vualá!

how_to_cut_a_mango_horiz.jpg

  • 7. tipp

Ha már az ételeknél kötöttünk ki… Egy dinnye szervírozásának az lehet a legjobb módja, hogy miután félbe vágjuk a dinnyét, a egyik felet lefordítjuk, majd a két oldalát levágjuk. Ez után pedig ismét a „rácsos” praktikát alkalmazzuk, és már készen is vagyunk. Aki enni szeretne belőle, az felülről kiemel egy dinnye csíkot. (Szerintem ez nyárra szuper ötlet lehet.)

dsc_0841.jpg

  • 8. tipp

Ha úgy érzed, hogy fénylik a bőröd, kicsit olajossá vált, akkor csak fogj egy zsebkendőt, és „válaszd szét” a lapjait. Így kettő vékony lapot kapsz, ami, hogyha áttörölgeted vele az érintett területeket, akkor felszívja az olajat, nedvességet. Így búcsút is mondhatsz a fénylő arcnak. 

  • 9. tipp

Ismered azt az érzést, amikor a csipszes zacskóban matatva valahogyan sehogysem kerül elő maga a csipsz. Egy egyszerű trükk erre, hogy, amikor kinyitod a zacskót, akkor feltűröd a csipszes zacskó sarkait és az alját, amíg a csipsz nem ér fel teljesen a tetejére. Így nemcsak, hogy megtalálod az utolsó falatokat, de még tálra sem lesz szükséged.

7-life-changing-hacks-for-you-eat-potato-chips-other-bagged-snacks_w1456.jpg

  • 10. tipp

Szerintem ti is halottatok már a jól ismert to do listákról. Ennek egy szerintem nagyon aranyos változata, az, hogy egy képkeretbe valamilyen mintás, színes csomagoló papírt vagy tetszőleges papírt tesztek, majd egy filctoll segítségével leírjátok a tennivalóitokat, hogy el ne felejtsétek. (A filctoll pik-pakk eltávolítható egy zsebkendő és némi víz vagy ablaktisztító segítségével.

to_do_list_12.jpg

  • 10+1. tipp

Ha már szóba jött a rendszerezés, akkor erre visszatérve egy hasznos tipp lehet a hullámcsatok egy tic tacos dobozban való tárolása, mert így egy helyen tudhatjuk, az amúgy össze vissza megtalálható csatocskákat. (tisztelet a kivételnek :) )

dsc_7410-1024x678.jpg

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzést, remélem hasznosnak találtad a tippeket. Ha tetszett, akkor kérlek jelezd egy lájkkal. Találkozunk legközelebb!

-Ölelés!

-KittiKém-

Címkék: életmód, tippek