10 tipp, hogy hogyan légy egészséges ebben az évben!

Sziasztok!

Ti is úgy gondoljátok, hogy nagyon nehéz mindig top formában lenni és egy egészséges életmódot folytatni?

Mert számomra ez napról-napra nagy kihívást jelent!

A könnyítés érdekében ma pár tippet osztok meg veletek, hogy, hogy megy ez a legegyszerűbben!

Egyébként ez (az egészséges életmód) mindig az évi fogadalmaim közt is szerepel, mert szerintem nagyon fontos ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben! Nektek mik voltak az újévi fogadalmaitok?

  • 1tipp: Étel csere!

Ez óriási számomra, ez egyértelműen drasztikusan változtatott az étkezési szokásaimon.

Én imádom a pastát!Én egy paszta lány vagyok! De mostanában tudom kicsit későn, de felfedeztem a zabpelyhet, azt is tudom, hogy furcsán hangzik, de nagyon egészséges és finom lehet.Csak annyit kell tennünk, hogy egy tálba zabpelyhet öntünk és felöntjük vízzel, fél percre a mikróba dobjuk, és utána tejet öntünk hozzá és gyümölcsökkel vagy mézzel ízesítjük.Máris tálalásra kész! Nemcsak nagyon laktató de egy egészséges reggeli is!

2.jpg

Egy másik alternatíva amit szeretek az a barna rizs.Sokkal egészségesebb, mint a fehér rizs (és mellesleg kevesebb kalória is.

barnarizs.jpg

A szokásos tej helyett szeretek mandula,kókusz vagy szója tejet inni és ezt egyszerűen csak beleöntöm a kakaómba, vagy aki szeretné a kávéját is ízesítheti velük.

soya-milk.jpg

Ha te is nagyon szereted a csokit, akárcsak én, akkor azt ajánlom, hogy próbáld meg helyettesíteni a tejcsokit fekete csokival.

dark-chocolate-wallpapers-1.jpg

Én mindig csipszet szoktam enni, tortilla csipszet, hagymás-tejfölöset,sajtosat, kechuposat az összes chipset.Amíg rádöbbentem, hogy mennyire megelégedek a popkornnal. Abba hagytam a csipszevést, mert a popkorn valamennyire helyettesítette azt.Próbálom elkerülni a sok vajat a popkornomon és egy kicsit lightosra és egyszerűre hagyni,és már jók is vagyunk!

popcorn_bowl.jpg

Egy pár innivaló amit gyakran iszok, lennének például a turmixok,100%-os gyümölcslevek amiket majdnem minden boltban be lehet szerezni.De egy turmixgép segítségével otthon is könnyen elkészíthetőek.

photo-80.jpg

img_1375_szerkesztve.JPG

  •  2 tipp     

Kezd minden napod azzal, hogy a tükörbe nézel és mondd magadnak, hogy gyönyörű vagy és ha ezt teszed hidd is el, mert mindenki gyönyörű a maga módján.Mi mind a saját definíciói vagyunk a szépségnek.Ha mind ugyanúgy néznénk ki és mindannyiunknak ugyanolyan személyisége lenne akkor milyen unalmas lenne már ez a világ?

Eléggé unalmas!

rosacea_2_1.jpg

Szóval egy nagyon jó út ahhoz, hogy magabiztosságot nyerj!Úgy gondolom, hogy mindannyiunknak ilyesmi dolgokat kellene csinálni.

Nem számít, hogy hány éves vagy és hogy egy fiú vagy-e vagy lány mindenkinek magabiztosnak kéne lennie.Pont ezért, szeretném ha mind megcsinálnátok ezt a(tükrös)feladatot!

  • 3 tipp

Sokat teszed az arcodhoz a telefonod képernyőjét telefonálás közben?

woman-broadband.jpg

Ha igen, egy csomó baktérium van rajta ami "átmehet" a bőrödre és akkor valószínű, hogy lesz pár pattanásod ezeken a területeken.

Amit én szeretek csinálni, hogy fogok egy vattapamacsot és kis alkoholt és letörölgetem vele a telefonom képernyőjét minden héten, hogy eltüntessem ezeket az aljasságokat róla!

  • 4 tipp

Térjünk át a közösségi oldalakra.Én jelenleg, viszonylag jó vagyok abban, hogy találjak időt arra, hogy elválasszam magam közösségi oldalaktól. Mielőtt kimegyek az ajtón sétálni vagy túrázni, akkor repülőgép üzemmódba állítom a telefonom és berakom a táskámba, többet már meg se nézem.Így semmi nem jön át és zavar meg, mert én ennek pillanatnak szeretnék élni,a jelennek!

getty-135537860-women-walking-erik-isakson-main.jpg

Ha éppen akármilyen tevékenységet végzel,sportot űzöl és szeretnéd eltűrni a hajad az arcodból de nincs nálad hajgumi...Akkor csak fogj egy baseball sapkát és csak simán húzd át hajad a sapka hátulján lévő lyukon.Ez két célra szolgál: tartja a hajad, hogy az ne menjen az arcodba és még meg is véded vele a bőröd.Egyszerűen tökéletes!

000733e77aa7b7d1bc3cfa0e994f28b0.jpg

Ha éppen elmész futni és szeretnéd, hogy a fülhallgatóid a füledben maradjanak akkor csak fogj egy kábelrögzítőt és tekerd a fülhallgatód köré.Amikor berakod a füledbe akkor a kábelrögzítő maradék kilógó részét hajtsd a füled mögé és máris egy pillanat alatt megoldottad, hogy ne essenek ki a fülhallgatóid!

mjjjjj.png

Mindig miután befejezem a sportolást nyújtani szoktam.Ezt nagyon nyugtatónak tartom és nem mellesleg jót is tesz az izmoknak.A tested nagyon megfogja köszönni ha elkezdesz többet nyújtani.

runing.jpg

stretching.jpg

Akkor is szeretem repülőgép módba állítani a telefonomat ha alszom, mert az kikapcsolja a Wi-fi-t szóval semmilyen hullámok nem sugároznak át.

sleeping_woman.jpg

  • 5 tipp

 Minden kapcsolat ami nem villanyoz fel hanem inkább kimerít...

Megérdemled, hogy olyan emberek vegyenek körül akik felvidítanak.Szóval az egészségtelen kapcsolatokra nincs szükséged.Úgy fogod érezni, mintha kövek esnének le a szívedről.Szabadulj meg ezektől a rossz kapcsolatoktól 2017-ben!

Astala Vistá!!!

shutterstock_187164971-795x380-1429530987.jpg

  • 6 tipp

Igyál sok vizet!

A víz ivás egy nap adott időben tulajdonképpen maximálja a teljesítményt az emberi szervezetben.Szóval ha egyből felkelés után iszol vizet akkor az aktiválni fogja a belső szerveidet ami nagyon jó a testünknek.Az összes szervünk elkezd dolgozni.És sokkal jobban fogjuk érezni magunkat a nap folyamán.

Ha evés előtt 30 perccel iszol vizet, az segíteni fog az emésztésben.Így amíg alszol a tested könnyebben fel tudja dolgozni az ételt.

41013075-high-angle-shot-of-a-glass-full-of-water-and-ice-and-red-and-white-drinking-straw-next-to-a-blue-bot-stock-photo_1.jpg

  • 7 tipp

Kezeld a érzelmi fájdalmakat fizikai fájdalomként.Ha szükséged van egy mentális szünetre akkor tarts egyet! Abszolút nincs semmi rossz abban ha egy kicsit elvonulsz, távol a világtól.Attól még, hogy fizikálisan nem látod a fájdalmat, attól az még nem jelenti azt, hogy valaki nem érez fájdalmat belül.Tehát ne hunyj szemet a fájdalom felett azért, mert nem egy nyilvánvaló sérülés.

types-of-pain.jpg

  • 8 tipp

Tölts több időt magaddal!Annyira fontos, hogy megtanuld Szeretni Saját Magad.Szánj egy kis időt magadra a hetedből.Például menj és csinálj egy ebédrandit magaddal.Én nagyon hasznosnak tartom azt amikor ülök a nappaliban és nézem a kedvenc TV műsoromat, akkor el tudok szakadni a világtól amiben élek.Egy másik dimenzióba kerülök, totál más embernek érzem magam...De ha ez egy könyv amit olvasol vagy egy film amit nézel esetleg egy zene amit hallgatsz, ami inspirál és elrepít téged egy másik világba.Úgy gondolom, hogyha ezek után visszatérek akkor az elmém sokkal tisztább és szabadabb ahhoz, hogy kreatív legyek és azt csináljak amit szeretnék, amit szeretek.

tv1.jpg

3_2.jpg

tumblr_nlt97rhf321tt0vqno1_1280_1.jpg

  • 9 tipp

Bánj úgy magaddal, mint a legjobb barátoddal.Mindig amikor egy negatív gondolatod van magadról akkor próbáld megszokni, hogy megkérdezed magadtól: "Mit csinálnék ha ezt a legjobb barátom mondaná magáról?Mit mondok neki?"

Mindenki az életedben akivel kapcsolatban azt érzed, hogy a legtöbb együttérzést és tiszteletet érdemli..Na ez az érzés kell, hogy eszedbe jusson akkor is mikor magadra gondolsz, mert megérdemled, hogy így gondolj magadra!

  • 10 tipp

Kezdj el pozitívan gondolkodni!

Amit igazán szeretek csinálni, hogy kicserélem a negatív gondolatokat pozitívakra!

Valami amire szeretném ha emlékeznétek 2017-ben és az elkövetkező évek során is, hogy nem számít, hogy hány éves vagy,fiú vagy lány.Ne érezd, hogy előre ki kell találnod az életed.Itt van előtted az egész világ, ne stresszelj ez miatt, és ne tervezd meg előre az egész évet.Nincs egy határidőd ahhoz, hogy éld az életed és élvezd a pillanatot.Mindenkinek vannak rossz napjai és személyes harcai önmagával amiket megpróbálunk leküzdeni ebben az évben.Szóval 2017-ben gondolj arra, hogy mit szeretnél megvalósítani és legyél boldog azzal amid van, amiért dolgozol, amit szeretnél!

Engedj el minden nagatívítást, minden rossz gondolatot,kapcsolatot, energiát és ne nézz vissza...

Mert ez az év a Mi évünk!

happy-girl-images-3.jpg

happy-girl-in-yellow-fields-wallpaper.jpg

happy-girl-hd-wallpaper.jpg

Szóval ezek voltak a tippjeim ahhoz, hogy hogyan légy egészséges ebben az évben, remélem, hogy hasznosnak találtátok!

Legyen szép napotok!

Ölelés:

-KittiKém- 

 

 

 

forrás: Meredith Foster

Címkék: életmód, tippek