5 tipp a tökéletes képhez!

Halihó!

 Valószínűleg nem én vagyok az egyetlen, aki imád képeket készíteni családjával, barátaival, kutyusával stb. Ma pár tippet osztok meg veletek, hogy hogyan hozhatjátok ki a maximumot egy képből, hogy már posztolhassátok is a közösségi médiákon!

  • 1. tipp

Fényviszony!

Szerintem a képeken az egyik legfeltűnőbb dolog, annak minősége. Egy-egy képnél, nagyon szembetűnő lehet, hogy az világos, jó minőségű, vagy sötét, esetleg árnyékolt. Ezért, a legjobb tippem ez elkerülésére a jó fényviszony! Persze könnyen megeshet, hogy a fényviszonyok nem alkalmasak egy kép készítésére, esetleg már besötétedett. Ilyenkor sem kell aggódni, csak a jó öreg alkalmazásokat használni! Az én kedvenceim: A VSCO, és a Snapseed (mindkettő ingyenes). Szerintem ezekkel csodás végeredményt érhetünk el képeinken, világosabbá tehetjük őket, filtereket, esetleg matricákat helyezhetünk rájuk. Érdemes kipróbálni őket, hogy általuk megtalálhassuk a személyes kedvenc stílusunkat! Nektek vannak kedvenc fényképszerkesztő alkalmazásaitok? Kérlek, írjátok meg kommentben!

img_8408.JPG

  • 1+1 tipp Rossz fényviszony: Nem probléma!

A vaku csodákra képes. Rossz, sötétebb időben is megvilágítja az arcunkat, a tárgyakat. De a verőfényes napsütésben sem hagy minket cserben, hiszen akkor is jó hasznát vehetjük.

Mint például itt, a szín sokkal hangsúlyosabbak, a vaku használata miatt.

img_8411.JPG

  • 2. tipp

Ez a tipp kissé hasonlít az előzőhöz, azzal a különbséggel, hogy ez egy mini fényképezési praktika, amit szerintem sokan ismernek. Ahhoz, hogy később minél esztétikusabban tündökölhessenek a képeink, mindig a nappal, (vagy fényforrással) szemben kell álljunk, így az megvilágítja az arcunkat.

  • 3. tipp

Föntről az ász!

Szeretnénk, hogy a szemeink nagyobbnak, valamint a tekintetünk nyitottabbnak tűnjön a képeken? Akkor, csak emeljük a magasba a kamerát, és már ki is pipálhatjuk ezt a pontot. Vagy vessük be a mostanra igen népszerűvé vált selfie botokat, hogy minél csodásabb képeket készíthessünk!

  • 4. tipp

Optikai csalás!

Le szeretnénk fotózni az "outfittünket" (ruhánkat), úgy, hogy lábaink minél vékonyabbnak és persze hosszabbnak tűnjenek? Akkor csak kérjük meg a fotózó személyt, hogy guggoljon le, és úgy lőjön egy képet! (Így csodás végeredményt érhetünk el, de arra viszont figyelnünk kell, hogy nehogy a kép kompozíciójában, több látszódjon az égből, mint belőlünk!)

dscn4300_853x1280.jpg

 

 

  • 5. tipp

Fókuszáljunk!

Élesítsük még a fotó ellövése előtt a képet, hogy ne egy homályos, "ködös" hatású végeredményt kapjunk, valamint, hogy a személy vagy tárgy, akit fotózunk, kitűnjön, az őt határoló háttérből!

Fókusszal és anélkül:

img_4987.JPG

  • 5+1 tipp

Ha már az előbbiekben szóba került a kompozíció, akkor nem árt észben tartani azt sem, hogy  néha lehetünk kicsit rendhagyóbbak is, ha egy kis újdonságra vágyunk! Nem muszáj, hogy az adott tárgy, személy mindig a kép közepén helyezkedjen el, hanem egy másik helyre is pozicionálhatjuk, ezzel kicsit megújítva az átlagos, már-már "unalmas" képeket!

dscn4972_1280x853.jpg

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzés, találkozunk legközelebb, addig is jobbnál jobb fényképeket kívánok!

-Ölelés!

-KittiKém-

Elérhetőségeim:

 F A C E B O O K: https://www.facebook.com/fonagykitti/

I N S T A G R A M: https://www.instagram.com/kittikemstyle/

E MAIL: fonagykitti2002@gmail.com

Címkék: tippek