Német Musicalek világa

Kíváncsi vagy milyen lehet egy musical valamely másik ország színházában?

Akkor ma tarts velem!

Az a szerencsés dolog ért, hogy megtekinthettem egy német nyelvű musicalt Németországban pontosabban Stuttgartban.

A Rocky nevezetű darabot néztük meg.Az egész musical egy bokszolóról, Rockyról szól és az ő híressé válásáról,életéről. Talán ha szereted Sylvester Stallone-t akkor már hallottál róla, mert e szerep alakításával vált legendává.

A történet azon alapul, hogy ennek a Rocky nevezetű férfinak nagy tehetsége van a boxhoz, ideje jelentős részét ez elsajátításával is tölti.Igaz, hogy már több éve nyomja de még mindig nem vitte olyan sokra, mint szeretné.Ő teljesíteni szeretne,véghez vinni valamit, de edzője segítségére ebben nem számíthat.

Pénzügyi problémái is bőven akadnak, azaz egyszer egy barátjának hitt férfinak sok pénzt adott kölcsön, de vissza már nem kapta azt.Ezért Rocky felbérel egy adósságbehajtót aki ugyan kis részlegekben vissza fizetteti a férfival a pénzt de ő maga sem távozik üres kézzel…

Ez az egész már alapjában is sok stresszt hordoz magával Rocky számára...

Még nem is akadt szó a lányról aki nagyon tetszik Rockynak, de mivel ő igazán félénk ezért nincs alkalmuk szorosabb kapcsolatot kialakítani.Mivel kiszemelte látszólag nem érdeklődik iránta, felmerül benne a kérdés, hogy ez a látszat vajon csak a félénkség szüleménye vagy tényleg ez lenne a helyzet?

Egyszer csak egy fordulat követi az életét.Egy elismert, híres bokszoló párbajra hívja, mert tudomást szerez a boksz tudásáról. Mellesleg felajánlanak neki egy összeget is amit akkor kap meg és érdemel ki, ha legyőzi nagyra tartott ellenfelét. Rocky egy csapásra hírességgé válik.Hiszen egy őstehetséggel fog megmérkőzni.A paparazzok követni kezdik, eltűnik a nyugodt,mindennapi élete és valami újba kostól bele.

Ez azt jelenti, hogy Rockynak fel kell kötnie a gatyát, hogy le tudja majd győzni erős vetélytársát.

A már említett lánynál is szerencsét próbál.Fejest ugrik a végtelen mélynek tűnő vízbe, hogy megismerje A" lányt.Mint később kiderül ez mégsem bizonyosul lehetetlennek...

Edzője a nagy ajánlat hallatával egy csapásra mellette terem.Előállva egy újabb ajánlattal, méghozzá, hogy segít neki az elkövetkezendő időben, hogy kellően felkészült és győzedelemre kész legyen a nagybetűs „harcra”.

Amikor már az épületbe beléptünk akkor egy előzetes flashben(lenyűgözésben) volt részem.Már magát a színház épületét is gyönyörűnek találtam.Már az első benyomás megegyezett a "király" címszóval.

Akkor az előadás még hátra volt.Ha már az előadásnál járunk, akkor kihagyhatatlan annak a megemlítése, hogy milyen jól megoldották, hogy úgy érezd egy filmet nézel.Amikor például Rocky edzett több tíz kapucnis ember mutatta be a gyakorlatokat. Az arcukat nem láttuk ezért úgy nézett ki, mint a filmekben amikor összevágják a képeket és minden gyakorlatot egy ember végez.Azt is csodálatosan megcsinálták amint a különböző helyszínek váltják egymást.Olyan volt mintha az események rögtönzöttek lennének és mi pedig csak a szemtanúk lettünk volna.(Ami valljuk be gyakorlatilag így is volt.)A rendezés szerintem tökéletes volt, nehezen tudtam elképzelni, hogy mindezt, hogyan tudják megoldani.Eltöprengtem, hogy vajon a reflektorfényes előre gördülő színpadok mennyi munkának a szüleményei lehetnek.Minden nagyon tetszett.Ekkor már le voltunk nyűgözve, de még messze nem tudtuk mi vár ránk…

Mindenki, a TV-k, Magazinok,és emberek egy napra vártak,egyetlen egyre!Minden és mindenki erre koncentrált, az emberek visszaszámolva várták azt a bizonyos nagy eseményt.

Eljött a „HARC” napja. Élő tudósítás is folyt amiben az intervjúvolót(miközben az elkövetkezendő eseményekről tudósított)a közönség elé állították be ezért mi is látszódtunk a kivetítőkön.Egyébként annak ellenére, hogy nagyjából a középső sorban ültünk mindent jól nyomon lehetett követni, mert óriási kivetítők díszelegtek a falakon.Sőt!Lehetett szék magasítót bevinni ami arra szolgált, hogy magasabb légy, szóval csak ráültél és máris nőttél fél métert.(Na jó nem annyit!)

A harcra került a sor.A vetélytársak szó szerint a hátunk mögül érkeztek és vonultak be az újonnan kialakított boksz arénába.Fejük felett óriási kivetítőkkel amik a belépésüktől kezdve később mindent közvetítettek.Reflektorfénybe került az aréna.De mielőtt minden elkezdődhetett volna a VIP részlegen ülőknek beteljesült jegyük ára.Kinyíltak a bokszaréna előtti kapuk és a VIP emberei bevonulhattak az aréna mögötti közeli nézőtérbe.Ami azt jelentette, hogy mindent 100 pixelben láttak.

Elkezdődött a nagy CSATA!

Az ellenfelek szó szerint ütötték-verték egymást,ezen nincs mit magyarázni.Azon már van, hogy mindezt, hogy jelenítették meg az effectek.A VIP részlegen ülők képezték az aréna közönségét és őrjöngve várták, ki lesz a nyertes.A nagy kivetítők mindent publikussá tettek a közönség számára, mert testközelből közvetítették az eseményeket.A boksz, közben véresre fordult.Egy jól irányzott ütéssel Rocky egy nem kicsinek nevezhető monoklit varázsolt ellenfele arcára.Viszont az sem hagyta magát, mert válaszul egy jó nagyot húzott be társának.A TV-k mindent közvetítettek.Még az emlegetett bizonyos lány is eljött, hogy megnézze mi lesz a vég kifejlett?Sokáig heves harc dúlt de csak nem bírtak egymással!

A nagy kivetítőkön számolták vissza az időt és minden menet végén a bíró állapította meg, hogy ki a nyertes.De nem lehetett eldönteni, mert nem tudták egymást leteperni max. megsebesíteni.A nagybetűs HARC úgy ért véget, hogy egyszerűen semmi mégis ugyanannyi esélyük volt egymás ellen.Ugyan mindketten megsebesítették a másikat de mégsem volt az igazi.Valami hiányzott.Az eredmény.Mégpedig, hogy ki nyert?

Döntetlen lett az állás, mert így volt igazságos, mindenki szeme elé tárult a tény, hogy egy szinten vannak, ugyanolyan jók a dolgukban.

Ezzel zárult a darab és beköszöntött a már sok helyről ismert Happy End.

A végén amikor mindenki meghajolt még lehetőségünk akadt arra, hogy fényképeket csináljunk!

Erről párat be is szúrok ide:

Az aréna.

img_3773.JPG

img_3783_2.JPG

Az épületről készült fotók:

img_3763.JPG

img_3760_2.JPG

 Volt egy olyan fal amire szép mintákat vetítettek ki és ha a fal mellé álltál akkor óriásinak néztél ki.Muszáj volt kipróbálnom!

img_3803.JPG

Nagyon örülök, hogy lehetőségem volt egy ilyen színdarabot megnézni.Szerintem csodás volt és nagyon tetszett.Érdemes akár filmben is megnézni a történetet.

Találkozunk legközelebb!Legyen szép napotok!

Ölelés!

-Kittikém-

Címkék: életmód