A barna bőr titka!

Sziasztok! Itt a strandszezon, épp ezért ma pár hasznos napozási trükköt osztok meg veled, amitől garantáltan gyönyörű színed lesz!

Tarts velem!

  • 1 trükk:

Mindig, akár napozás előtt de főleg után, ápold a bőröd!

Ez azért nagyon fontos, mert ha ezt a lépést hanyagolod akkor könnyen meglehet, hogy meglátogat a bőrhámlás, ami valljuk be nem hangzik és nem is néz ki túl jól.

Ezért egy dolgot mindig jegyezz meg,  méghozzá, hogy bőrápolás egy csodás szokás!

istock_87996749_small.jpg

  • 2. trükk:

Nem véletlenül kerítenek annyi szót a rádiókban,Tvk-ben arra, hogy ne menj ki a napra délelőtt 11 és délután 3 között.Tudom ezt aztán könnyű megszegni, hiszen ki ne vágyna a strandra,egyet fürdeni és pihenni? Mert hát valljuk be százszor jobb, mint otthon ülni a melegben. De ha arra "vetemednél", hogy megszeged az "előírásokat"...Akkor viszont arra mindig figyelj, hogy ne egy folyamban legyél kint 3-4 órát a tűző napon, mert akkor bizony nem csinos hanem piros leszel!
sunbathing.jpg

  • 3. trükk:

Ha már a pirosság került szóba.Elkerülése érdekében az előző trükkel együtt azt sem árt észben tartani, hogy hány faktoros naptejet használunk!Én személy szerint a magasabb faktorszámúakat kedvelem, mert így nem kell aggódnom az iránt, hogy a nap sugarai esetleg ártalmas hatást keltenek a bőrömön vagy leégek.Ezért szerintem a minél magasabb faktorszámú a naptej annál jobb.Bár mindenkinek a saját ízlése szerint kell eldönteni, hogy mennyit "kockáztat".Esetleg azt is ki lehet próbálni, hogy párszor egy kevesebb faktorszámút használunk ha intenzívebb barnaságra vágyunk.
img_6481.jpg

  • 4. trükk:

A következőkben a  napozás aranyszabályát emlegetném, méghozzá, hogy soha ne menj ki úgy a napra a nagy melegben, hogy nem használsz fényvédőt.Ez azért annyira fontos, mert alapból akármilyen barna is vagy az nem jelenti azt, hogy nem tudsz leégni.Azaz a barna bőr nem mentesít fel a naptej használata alól.Szóval a biztonság érdekében a naptejet sose hagyd ki a strandtáskádból és az előbbi tippet megfogadva figyelj a faktorszámra is.

woman-applying-sunscreen-at-the-beach.jpg

moisturizer-before-sunscreen-5.jpg

  • 5. trükk:

Megeshet, hogy leégtél a napon.De ilyenkor mi a teendő?

Erre nagyon jó az, ha van otthon aloe vera, mert az táplálja,nyugtatja és hidratálja a bőrt.

+Pluszba még szépíti is azt, ezért talán már érthető, hogy miért is szokták szépségszérumnak nevezni.

Úgy maximálhatod jótékony hatásait ha a hűtőben vagy a fagyasztóban tárolod.Ha az előbbi verziót választod akkor az a lüktető, leégett bőrödnek nagyon jót fog tenni, mert lehűti azt.Ha viszont az utóbbi mellett döntesz iktass be egy jégkocka tartót is, ugyanis ez lesz a "mércéd".Ebbe porciózd ki az aloe verát és amikor szükséged lesz rá akkor csak simán ki tudod pattintani a "tartójából" a kis kockát már használhatod is.

aloe-vera-cubes.jpg

  • 6. trükk:

Az aloe verával együtt az olajak is jót tesznek bőrünknek.Fényessé és puhává varázsolják azt.Sőt!Segítenek megőrizni a nap barnította bőrt, ezért érdemes napozás után párszor egy olajjal való ápolást is beszúrni.

20130615-dr-life-faktorok-es-barnasag3.jpg

  • 6+1. trükk:

Aki biztosítani szeretné bőre maximális védelmét a napsugarak ellen...Az ő részére találták ki a fényvédős ajakbalzsamokat.Hiszen így aztán biztosra mehetünk, hogy jól végeztük a dolgunk és kellően figyeltünk még a ajkunk épségének védelmére is.

getty_rf_photo_of_woman_applying_lip_balm.jpg

_1.jpg

  • Napozás közben a napszemüvegedet is érdemes beiktatni, mert nem csak bőrünk hanem a szemünk biztonsága is fontos.

girl-sunglasses.jpg

Talán már hallottál róla, hogy a napozás előtti bőrradírozás jótékony hatásokkal rendelkezik.Egyrészt megtisztítja a bőrt az elhalt hámsejtektől ezzel javítva annak oxigénellátását, másrészt a megtisztított bőr következménye pedig az egyenletes barnulás lesz.Azaz egy sokkal szebb végeredményt kap majd a bőrszíned ha beveteted ezt a praktikát.

homemade-face-masks-face-masks-recipes-face-masks-acne-face-masks-glowing-skin-face-scrub-diy-natural-face-scrub-remedies-for-scrub-face-scrubs-masks-make-face-scrub.jpg

Remélem, hogy hasznosnak találtad a tippeket, és, hogy alkalmazni fogod őket! Addig is jó strandolást kívánok!

Találkozunk legközelebb!

Ölelés!

-KittiKém-

Címkék: életmód, tippek